RASEIGENSCHAPPEN

De Hollandse herdershond is een sober hondenras. Vroeger werd dit ras vaak bij allerhande klussen op de boerderij in gezet. Denk daarbij aan schapen hoeden, bescherming van het erf, verplaatsen van de dieren, melk rond brengen met de hondenkar, gezelschapshond, enz. 
Een veelzijdigheid aan taken is voor deze hond zeker weggelegd, veel uitdaging houdt het leuk. 
Faido tijdens een van de trainingen in Zeeland
Faido tijdens een van de trainingen in Zeeland
In al deze taken komen ook veel karaktereigenschappen naar boven die je in de Hollandse herders van nu nog steeds terug ziet komen: volgzaam, waakzaam, betrouwbaar, intelligent, trouw aan zijn roedel, aanhankelijk en gehoorzaam.

Nu de hamvraag!
Weet je wat je wilt, zoek je de uitdaging op, is niets je te gek en ben je consequent dan is de Hollandse herder misschien wel de geschikte hond voor jou. Vind je het lastig om consequent te zijn of juist om de uitdaging te zoeken en je neemt toch een Hollandse herder. Let dan goed op, hij zal je laten weten wat consequent is en zal jou als 'baas' een hele grote uitdaging geven. 

Ik zal je zeggen, bied je de Hollandse herder wat hij nodig heeft, dan is hij je trouwste vriend die je vinden kan. Hij wijkt niet van je zij en laat je nooit in de steek!

Een maatje voor het leven.
Gemaakt door kennel met Frasnay's flair
Gemaakt door kennel met Frasnay's flair

Verschillende uitdagingen kunnen zijn:
Flag Counter