zo

21

sep

2014

De hond en zijn trouwste vriend

De hond legt hier al zijn vertrouwen in en zijn lichaam werkt hier mee nauw mee samen. 


Sinds ik ben gaan speuren en kennis heb gemaakt met de Roedelmethode weet ik het zeker, de neus is een vriend waar de hond altijd op kan rekenen. De handelingen die hij naar aanleiding van de luchtjes zal uitvoeren zullen altijd nodig zijn. 
Gelukkig heb je voor een deel dit ook zelf in de hand, want soms is het ook noodzakelijk om het geroken luchtje te beantwoorden met een eigen lichaamsgeur, dit kan de baas niet ontkennen. 
Doe je dit wel, ben ik van mening dat je de hond te kort doet in zijn sociale leven, want onbeantwoordde vragen wil ook hij dolgraag beantwoorden. 

Wil je niet dat hij tegen iedere boom, lantaarnpaal of hek plast, dan zul je samen afspraken over moeten maken.
Ik moest hier om lachen, maar ik kan je verzekeren dat het werkt zolang je lichaam maar duidelijk en consequent aangeedt wat je van hem wil.

Ik geloof in mijn hond en kan hier door spelen met zijn trouwste vriend: de neus!

Ontdek de geurenwereld van de hond en zie wat dit met hem doet, razend interessant en nuttig om een nog hechtere band te krijgen!

di

02

sep

2014

Waar sta jij in de roedel?

Snel nog even de hond laten plassen en dan naar het werk.
Bah, wat loopt hij weer te treiteren en te trekken. 'Kerel, daar heb ik geen tijd voor hoor! Hup, doe normaal en trek niet zo.'

Een stortvloed aan woorden krijgt hij over zich heen. Het enige wat hij denkt is: ' Ik ben wel de wijste en negeer haa strak. Dan stopt ze vanzelf en kan ik weer op zoek naar onbeantwoorde vragen. 

Wie is wie hier nu de baas?

zo

31

aug

2014

Twee werelden, worden één

Twee totaal verschillende manieren van communiceren en verlangen van elkaar dat je snapt wat de ander bedoelt. 
Eigenlijk is dat niet rieel, maar ook niet eerlijk.

Als je mensen en honden met elkaar gaat vergelijken zijn er zeker overeenkomsten te vinden, maar een heel belangrijk punt dat gemist wordt is de overeenkomst in communicatie. Een hond leeft namelijk in een wereld van geuren. Elke geur roept een lichamelijke reactie op, in de vorm van plassen, rollen, graven, schuren langs voorwerpen, enz. Open deze manier communiceren honden met elkaar en ook naar hun baas.
Mensen zetten lichamelijke reactie niet als eerste communicatie middel in, wij vertellen een ander door te praten wat we willen.ontzettend sterk en willen alles zoveel.
De verbale communicatie is niet altijd genoeg om iets duidelijk te maken en kun je lichamelijke reactie oproepen om je punt verder te verduidelijken. 

Grappig hoor, want bij honden is dit net andersom, zij worden vocaal/verbaal als ze lichamelijk hun standpunt niet meer duidelijk kunnen maken.

Hoe kunnen deze twee werelden dan toch op één lijn komen? Simpel, door het gedrag van de mensen aan te pakken en de verbale communicatie om te buigen in puur en alleen lichamelijke communicatie. Uiteraad zonder extra hulpmiddelen, gewoon puur en alleen jezelf en de hond. 
Je kunt dan zeggen: "Welkom in de wereld van de hond!"

Ik kan je vertellen, dat is een pittige uitdaging maar een hele interessante. Sinds een paar dagen zie ik mijn dagelijkse wandelingen als een verrijking van mijn kennis in de hondenwereld. Die ervaring ga ik vasthouden, uitbouwen en doorgeven, hij is te mooi om alleen van te genieten.

aug. '14
Flag Counter